roGTA

GTA IV - Supravietuirea

Motorul Euphoria si animatiile

Motorul Euphoria nu face parte din joc dar este primul care se impune in cladirea jocului. Pe langa grafica fabuloasa, exista si cazaturi spectaculoase si alte lucruri noi care fac jocul sa devina tot mai realist. Daca te urci pe o masina iar asta accelereaza, nu vei putea ramane pe ea ci vei cadea, si multe alte lucruri care au imbunatatit jocul.


Taxi

Strazile Liberty Cityului nu au loc de taxiuri asa ca sigur vei gasi unul pentru tine. Odata ce esti in taxi alege un loc in care vrei sa mergi. In timpul cursei te poti uita prin jur din interiorul taxiului, cu camera Cinematic de afara sau sa treci peste calatorie ca peste un cutscene. Deasemenea, ii poti spune soferului sa se grabeasca. Costul cursei depinde de distanta parcursa.


Helitour

Helitour este un tur al orasului facut cu elicopterul. O cursa costa 150$ asa ca mai ieftin este sa furi elicopterul si sa iti faci propriul tur al Liberty Cityului. Cel mai indicat este sa faci un tur noaptea cand luminile se aprind, si orasul arata superb de sus.


Mini jocuri

Cum ne-a obisnuit Rockstar in San Andreas avem si acum mini jocuri: bowling, darts si biliard.


Hainele

Si in GTA IV iti poti cumpara noi haine pe care le combini. De data asta nu intri in magazin si direct la cabina de probe. Orice haine si accesorii expuse pot fi incercate si cumparate fara a accesa cabina de probe.


Cluburi de comedie

GTA IV aduce o noua distracte, cluburile de comedie. Doar intri si o sa vezi o gramada de piese, cu actori celebrii si evident vocile acestora. Rockstar Games nu si-a pierdut simtul umorului.


Misiunile politiei

Modul in care se fac acum misiunile pentru politie s-a schimbat. Nu o sa apesi doar un buton si instant iti va aparea pe ecran criminalul. Va trebui sa accesezi computerul politiei (din masina de politie) pentru a gasi infractiunile.


Cum sa scapi de politie

Acum este mult mai usor sa scapi de politie. Pe radar vei vedea un cerc mare care isi schimba culoarea (rosu-albastru-rosu-albastru-etc). Aceasta este zona in care te cauta politia. Pe redar vei vedea si un punct mic care isi schimba la fel culoarea. Aceasta este masina de politie din apropiere. Pentru a scapa de politie trebuie doar sa iesi din zona in care esti cautat.


Telefonul mobil

In GTA IV telefonul mobil este unul dintre cele mai important obiecte. Meniul mobilului contine: "Phonebook" (Contacte), "Messages" (Mesaje), "Organizer" (Organizator), "Multiplayer" (Multiplayer) si "Options" (Optiuni). Daca pierzi o misiune vei primi un mesaj de la care te poti duce direct pentru a incerca din nou misiunea. Cu ajutorul mobilului iti poti aranja intalniri cu iubitele tale sau poti sa iesi afara cu prietenii (de exemplu, cu Roman la o bere). Direct de la mobil se acceseaza si multiplayer-ul.


La o bere

Unul dintre cele mai amuzante situatii din GTA IV este atunci cand Niko se afla in stare de ebrietate. Lumea este neclara, este aproape inposibil sa mergi (merge in toate partile si cade tot timpu'), iar de condus nu mai vorbim.


Internet

In GTA IV vei experimenta puterea internetului cu peste 100 de site-uri. Pe internet iti poti face iubite, poti downloada melodii pentru telefonul din joc si poti sa te uiti la reclamele enervante care apar.