roGTA

GTA: SA - Supravietuirea

Supravietuirea

Cum ati observat din joc, in San Andreas apar unele componente caracteristice RPG-urilor. Nu este suficient sa va preumblati cu CJ prin cele trei orase, in acest episod va trebui sa va ocupati de sanatatea sa, hrana si forma fizica, altfel nu veti face prea multi purici prin joc. Daca mai amintesc ca trebuie sa va castigati respectul in San Andreas prin actiunile voastre si succesul in fata exponentelor sexului frumos prin sex appeal-ul vostru?

Salvare si proprietati

Va trebui sa folositi garages pentru pastrarea si reutilizarea propriilor masini, iar pentru save-uri va trebui sa folositi locuintele indicate. Primul acoperis pe care il veti avea la dispozitie va fi vehchiul apartament al mamei lui CJ, pe urma veti putea sa puneti mana pe noi proprietati, fie in mod automat, fie prin cumpare. Unele proprietati sunt doar case (salvare si dulap) iar altele deblocheaza noi misiuni si iti aduc venituri financiare.


Haleala si muschii

CJ va trebui sa manance pentru asi conserva energia si acumula niste kilograme. Pentru a-l mentine in forma, va trebui sa-l indopati macar o data pe zi, exact ca in realitate. Il puteti nutri achizitionand mancare de la restaurante, magazine sau vanzatorii de hot-dog raspanditi pe tot cuprinsul San Andreasului. Fiti atenti, pentru ca, daca ingurgiati prea mult, riscati o ingrasare seriosa a lui CJ, fapt care se va reflecta in maniera negativa asupra abilitatilor sale atletice. A, mai trebuie sa fiti atenti la ce anume mancati, de exemplu, o salata va va creste energia, fara sa addauge grasimi... dieta, deh! Puteti reveni la forma fizica in mai multe moduri: sau nu mancati pentru un timp, sau faceti exercitii fizice, prin alergare, inot ori motociclism. Cea mai buna solutie ramane insa miscarea la sala, care este utila si pentru cresterea masei musculare.


La sala

Mersul la sala va va ajuta sa va cresteti masa musculara, rezistenta si chiar respectul gangurilor, permitandu-va sa aveti un sprint mai bun, sa inotati si sa alergati mai repede. Pentru a va atinge cote acceptabile este recomandat sa practicati mersul la sala cel putin o data la doua saptamani. Fiecare orase are o sala, cu diferite fiare de care sa trageti cat vrea muschii vostri. Nu vor lipsi instructorii, fiecare fiind expert intr-un anumit stil de lupta, CJ putand deprinde miscari noi si mortale.


Haine, freza si tatuaje

La inceputul jocului arati ridicol: niste blugi murdari si-un maieu alb. Dupa misiunea "Nine's and AK's" se deblocheaza magazinele pentru imbracaminte (Binco, ProLaps, Zip, s.a.). Poti alege dintr-o gama extrem de variata de haine. Unele haine inspira respect altele sex appeal. Toate hainele cumparate le vei gasti in wardrobe-ul de acasa unde poti sa le combini. Pentru ca trebuie sa fi un gangster adevarat vei puta alege si tatuaje care se vor aplica intre centura si cap. La fel se intampla si cu frizurile diversificate cu care te intalnesti de la inceputul jocului.


Arme

Fiecare arma are un nivel de abilitate asociat lui CJ: pe scurt, cu cat folositi arma mai mult, cu atat va creste nivelul de incredere al lui CJ in aceasta si se vor ameliora timpii de incarcare, frecventa de tragere, deblocandu-se chiar noi abilitati (posibilitatea de a trage atunci cand sunteti in miscare), precum posibilitatea de a folosi doua arme in acelasi timp.


Te salut si te respect

Veti avea parte de respect daca veti indeplini anumite misiuni, acumula cea mai mare suma de lovele etc. Este indispensabil pentru ca va da posibilitatea de a recruta noi membrii in gasca proprie si va va permite sa fiti tratati mai bine decat persoanele care populeaza San Andreasul. Aceasta caracteristica depinde de trei factori principali: actiunile lui CJ (de exemplu, cucerirea unui teritoriu nou) vor influenta cca. 40%; alte 40% sunt conditionate de indeplinira misiunilor, in timp ce restul de 20% depinde de... intreg (succes la femei, lovele, toale etc).


Vino-ncoa!

Sex appeal-ul este foarte important pentru CJ si va determina succesul lui in fata sexului frumos. Baiatu' trebuie sa fie cat mai aratos (toale de marca, frizura meseriasa si tatuaje de bautor de rachiu aprig de Calnau) si sa conduca masini rupere. Nu toate hainele il vor face atragator, uneori il vor diminua. Daca te imbraci in haine scumpe, porti ceasuri de marca etc., femeile te vor aprecia.


!!! BOOM !!!

Acum este mult mai usor sa arunci o masina in aer, trebuie doar sa impusti in rezervorul de benzina o data si nu mai ai probleme.